RSS data
Novinky
Jan
31
Hacknuto, fungují Vám Vaše stránky?
Vytvořeno Pavel Urbánek na 31 January 2013 08:00 PM

Hacker využil bezpečnostní díry webových presentací (zejména šlo o neaktualizované stránky Wordpress, staré webové administrace s nedostatečným zabezpečením proti Cross-site scripting) a přehrál soubory index.php či index.html svým html kódem. Výsledek jeho práce překvapil několik majitelů webových stránek i jejich návštěvníky.

Technická podpora

Jakmile jsme zjistili, jaké weby jsou postiženy, neváhali jsme a společně s kolegy jsme se dali do obnovování dat ze záloh. Nečekali jsme, než si naši uživatelé soubory přehrají svépomocí, pokud zálohy vůbec mají k dispozici. Všechny detekované weby (včetně pár nahlášených webu od našich zákazníků) jsme obnovili do předchozího stavu ze záloh.

U nás zálohujeme veškeré změny včetně prováděných revizí. Je tedy možné dostat web do původního stavu k určitému dni zpět.

Současně doporučujeme všem uživatelům udržovat vlastní webové stránky, pravidelně měnit i hesla ke službám.

Často se setkáváme s prolomením hesla do emailové schránky, jelikož uživatelé nepoužívají silná hesla, ale hesla, která lze dle povahy adresy velmi lehce odhadnout (např. email petr@domena.tld s heslem petr).

Současně vyzýváme všechny uživatele, aby si překontrolovali funkčnost svých stránek. Pokud by jste nalezli stránky nefunkční, kontaktujte nás.Rádi s Vámi veškeré technické problémy vyřešíme.

TIP: sledujte stav svého požadavku na http://helpdesk.ithost.cz/. Veškerá komunikace je zde pohromadě.

Co dělat pokud můj web byl hacknutý?

Je třeba stránky zabezpečit, tedy nejlépe obrátit se na odborníka, který problematice rozumí a stránky umí zabezpečit.

Zajímavost našeho hostingu

Věděli jste,  že náš webhosting obsluhuje několik webových serveru současně? O provoz webových stránek se starají servery zapojeny do webového clustru. Aktuálně provoz odbavují 3x web server +2x web server v záloze pro případný výpadek produkční části clustru.


Help Desk Software by Kayako Fusion